11 februari update van Shambhala Nederland

Na de vorige verklaring van Shambhala Nederland van begin vorig jaar zijn er in alle centra en groepen bijeenkomsten geweest om in gesprek te gaan en met elkaar te leren. Pijn, teleurstelling, zorg, hoop en nieuwe ideeën en inzichten hebben elkaar afgewisseld. Er zijn geen misstanden in Nederland gemeld. De (vernieuwde) Shambhala Care and Conduct is nu ook beschikbaar in Nederlandse vertaling.

Het proces van uitwisseling en leren gaat door en vindt plaats in het grotere verband van de wereldwijde mandala van Shambhala. Er is een Interim Board gevormd die zorg draagt voor de lopende zaken. Een Proces Team (PT) gaat ideeën en voorstellen ontwikkelen over de toekomst van Shambhala. De Nederlandse leden van het PT zullen eerdaags bij elkaar komen en overleggen hoe we dit proces in ons land het beste vorm kunnen geven.

Recent is het rapport van Wickwire-Holm advocaten (onderzoek naar seksueel overschrijdend gedrag binnen Shambhala) bekend gemaakt. Dit is hier onder te vinden. Er zal tijd nodig zijn om de inhoud tot ons te laten doordringen en met elkaar te bespreken. Shambhala Nederland roept de verschillende sangha’s op hiervoor lokaal bijeenkomsten te organiseren.

Sakyong Mipham heeft op 4 februari jl. een brief aan de leden van de Shambhala gemeenschap gestuurd. Eveneens vindbaar hier onder.

De komende periode zal gekenmerkt worden door verder onderzoek rond de vraag ‘Hoe nu verder?’

Downloads